Anàlisi recorregut Trail Les Useres Pujada al Castellet: Part 2Primera part del recorregut del Trail Les Useres Pujada al Castellet.

 

Sector 4 – Baixada Corral Blanc fins al Mas del Gat: 4km +20, (km de cursa 7,2 – 11’2km)

 

Arribarem al monument natural del Camí del Pelegrins, on girarem a la dreta per començar la baixada direcció a Les Useres.

La primera part de baixada es caracteritza per no tindre grans pendents, però si un terreny que, si ens confiem, ens podem emportar un susto

La part més conflictiva del primer tram de baixada arriba a l’altura del km8, on realitzarem una seqüència de curves tancades amb un terreny molt solt. Aquest tram és ideal per als corredors amb tècnica de baixada, on podran mostrar la seva habilitat.

Una vegada realitzem la seqüència de curves, seguirem uns 500m fins arribar a un encreuament, on deixarem de part durant una estona el camí dels Pelegrins, girant cap a la nostra esquerra per una pista de terra direcció al mas del Solero.

El primer tram de la pista té una inclinació bastant prolongada, i també un terreny molt descompost. Serà fonamental agafar una bona traçada per baixar a ritmes interessants.

Una vegada finalitzat aquest tram, continuem per la pista, passant pel costat del mas del Solero, on una vegada creuat el mas, girarem a dreta per tornar a agafar senda direcció al camí dels pelegrins. Aquesta senda no té un terreny complicat, i llevant els primers metres, té una tendència a picar cap amunt.

 

Quan arribem al final de la senda, donarem a una pista, on farem un gir primer a dreta, per a després donar a la pista del camí dels Pelegrins, on girarem a esquerra, per arribar al km10, on tenim el 2º Avituallament, líquid i sòlid. Si teniu ganes de passar-ho bé, aquest avituallament és ideal, ja que sempre hi ha un “ambientazo”.

100m després de l’avituallament, girarem a l’esquerra per agafar una senda, generalment plana i amb molt bona xafada, per arribar al km 10’4, on tenim el desviament de les 2 distàncies.La distancia de 12km segueix recte pel GR-33 direcció a Les Useres, on cal destacar que, abans del poble, l’última senda té una mica de dificultat.

La 20k gira cap a l’esquerra, baixant per la pista uns 50m, per arribar a l’altura d’una bassa dels caçadors, on sens queda una senda a l’esquerra (el camí del Piló de la Creu, PR-CV 316), per on haurem de continuar.

 

Aquesta senda és un dels trams més xulos del recorregut, des d’on podem visualitzar el barranc de la Sabatera i part de la Serra de la Creu.

Els primers 150 metres no tenen gran dificultat, però després és important parar atenció al terreny, ja que tenim una zona d’escalons, on si ens despistem, és fàcil perdre l’equilibri. Una vegada passat aquest tram tan sols ens quedara un lloc puntual amb dificultat.

Arribem al km 11’1, on seguirem per la senda de la dreta (la del PR-CV 316) per tocar el fons del barranc de la Sabatera i començar el 5º sector!

 

Sector 5 – Mas de Carxet fins barranc de la Font Jordana: 6km +150, (km de cursa 11’2 – 17’2)

Una vegada creuem el barranc de la Sabatera, iniciarem una pujada d’uns 700m de longitud i uns 50+ de desnivell.

La pujada comença per un curt tram de senda del PR-CV 316 fins que donarem a una pista, per la qual seguirem recte, per a uns 10m després donar a un altra pista i girar cap a la nostra esquerra. Continuarem uns 100m per aquesta pista de terra amb bona xafada per desviar-nos a la dreta, per un altra pista, on realitzem 50m plans per començar un tram de pujada amb bastant inclinació, dels que passen factura sense que ens adonem compte.

Arribarem a un punt on se’ns queda una senda a la dreta, l’agafarem per començar el tram més corredor de tota la cursa. Iniciarem la baixada cap a la font del Mas de Carchet, per la senda que anem fins que es convertira en una pista, per la qual seguirem poc més de 1km per dins del Mas de Carchet, passant per la font i pel costat de les basses.

 

Arribem al km 13’4, on ens desviarem cap a la dreta, per una pista que pica cap amunt, que més tard es converteix en una senda, que primer va per un tram pla per després començar la baixada cap a la font de la Presola, on tenim en 3º avituallament. Aquesta baixada dura 1,3km, amb una pendent mitjana sobre el 7%. Aparentment no pareix molt complicada, però el terreny és molt solt i pedregós, amb varies curvetes, important prestar atenció en aquesta baixada i no desconcentrar-se.

Una vegada arribem baix, donarem a una pista, la qual creuem per baixar al barranc i passar per davall del pont de la carretera d’Atzeneta.Realitzarem uns 50m per dins del barranc, on si abans plou, sol hi haure bastant aigua i el terreny sol estar enfangat, però en aquest cas, l’organització sol posar una passarel·la per a major comoditat dels corredors. Una vegada passem aquest tram, creuem per damunt el barranc per damunt d’una fusta, per a donar a una pista asfaltada, la qual agafarem cap a la nostra dreta per a uns metres més abaix arribar al 3º avituallament.

 

Ens topetem en el km 14’7, en el paratge de la font de la Presola, on tenim el 3º avituallament (líquid i sòlid). Una vegada eixim del avituallament tindre que girar cap a la dreta per baixar al barranc i passar per baix de la font, on tenim un punt bastant conflictiu, ja que tenim que creuar en diagonal a l’altre costat de barranc, i és una zona on sol hi haure aigua. Una vegada hem creuat a l’altre costat (tranquils, sempre hi ha voluntaris per guiar-vos), realitzarem 400m per una senda que pica suaument cap amunt, però amb molt bona xafada, on es pot córrer a ritmes alts.

Arribem al km 15’3, on tenim un altre punt conflictiu. En aquest punt, tenim una senda a l’esquerra, la qual agafarem i no abandonarem (important seguir per la senda i no per la pista que ens queda per baix), per realitzar uns 100m per una zona on el terreny és una mica més tècnic que abans, on després, tornarem a realitzar un altra baixada al barranc de la Presola, una baixada amb bastant pendent i amb un poc de dificultat però no excessiva, realitzant un dels trams més xulos de la cursa.

Arribem al fons del barranc, on primer girarem cap a dreta, per agafar una senda, on hi haurà voluntaris per guiar-vos ja que en aquest punt ens podem marejar una mica. Una vegada agafem la senda en paral·lel al barranc, realitzarem uns 150m també amb molt bona xafada, per al final passar per davall d’una matissa, la qual una vegada passem dona a una pista per la qual continuarem recte.

Seguirem aquesta pista sense desviar-nos fins al km 16’5, on arribem a una zona de pinada i per la qual veurem que una senda bastant ampla tira cap a dins, la qual seguirem fins passar per davall d’un pont, arribant al barranc de la Font Jordana, on creuarem a l’altre costat per arribar a una pista, en la que conforme entrem haurem de girar cap a l’esquerra, seguint en transcurs del barranc, per a uns metres més tard, en el km 17 aproximadament, tindrem que deixar de costat per seguir per dins del barranc uns 100m. Aquest tram és fa un poc pesat per les pedres del barranc. Una vegada arribem al km 17’2, veurem que se’ns queda una gran pujada a l’esquerra, per la qual haurem d’anar per començar l’últim sector.

 

 

Sector 6- Bovalar fins meta: 2’8km +155 (km de cursa 17’2 – 20)

Iniciarem una pujada, dura però no massa llarga, de 0’4 km amb 80+ i un 20% d’inclinació mitjana. El primer tram no és excessivament pesat, el terreny encara te bona xafada i la pendent no és excessivament pronunciada. La cosa és dificulta en la segona meitat, on el terreny comença a ser molt pedregós i la pendent pica bastant. Ressaltar que en la segona meitat tindrem que continuar recte amunt fins dalt, on arribarem a una pista (en aquest punt s’acaba aquesta pujada), on continuarem per aquesta pista, la qual visualitzarem tot el rato el poble a la nostra dreta, fins al km 18’2. Aquesta pista pica generalment cap amunt excepte l’últim tram, on realitzem una baixada per arribar al 4º i últim avituallament (líquid).

 

 

 

Una vegada arribem a l’avituallament, girarem cap a la dreta, per baixar uns 50m per pista, on visualitzarem el poble enfront nostre, i ahí mateix tenim una senda que baixa al barranc, la qual agafarem.Aquesta senda és un dels trams més perillosos de la cursa, on el terreny és tècnic i la inclinació és bastant pronunciada.

Arribem al km 18’5, on possiblement tenim el punt més conflictiu de la cursa. Baixant per la senda que hem nomenat abans, arribem a una pista, la qual sols hem de creuar (NO CONTINUAR PER ELLA) per tornar a agafar senda, que baixa per uns escalons al fons del barranc al voltant d’uns bancals, i la qual no abandonarem continuant per ella fins donar al barranc de la Font Jordana (km 19 aprox.).

Una volta arribem al barranc de la Font Jordana, continuarem recte per dins uns 30m, fins on se’ns queda una sendeta a la dreta, per la qual iniciarem l’última pujada. Passarem per baix d’una garrofera fins donar a una carrerassa formigonada, per la qual continuarem pujant. Important arribar aquest punt amb cames, ja que aparentment no ens pareix excessivament dura, però si arribem apurats, aquest últim km es pot fer però molt llarg.

Continuarem per aquest camí fins passar la primera línia de cases de poble per baix, on en el km 19’3 entrarem al poble, on continuarem pujant fins a l’església, passant per carrers amb fortes pendents, i on finalitzem l’última pujada, de 700m i uns 70+.

Una vegada arribem aquest punt, tan sols ens queden 200m cap avall fins meta.¡No te pierdas nada!

Novedades, calendario de carerras, sorteos, promociones y mucho más

Lee nuestra política de privacidad para obtener más información.